Házi felvágott – diós burokban

Házi felvágott – diós burokban

Story Highlights

  • Idén elcsúsztunk kicsit a vödrös savanyúsággal, de még épp időben vagyunk, hogy elkészítsük a téli savanyúság egy fontos tagját

 

Hozzávalók

  • 50 dkg darált disznóhús
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg kaliforniai paprika apróra vágva
  • bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg őrölt dió

Elkészítés

Egy keverőtálba beleteszem a darált húst, a füstölt szalonnát egy deszkán kockákra vágom, s így adom hozzá a darált húshoz.

A fokhagyma gerezdeket meghámozom és belereszelem a sajtreszelővel, beledobom a kockákra vágott paprikát, sózom, borsozom ízlés szerint és jól összegyúrom.

Ezután beleteszem 30 percre a fagyasztóba. Nagyon jól formálható massza lesz így belőle.

Amikor letelt az idő, akkor kivesszük a húsmasszát, s egy deszkára borítjuk és kétfelé osztjuk.

hazi-felvagott-dios-kontosben-recept-vagdalt

Elővesszük az alufóliát és ebbe csomagoljuk, vagyis két henger alakú csomagot készítünk. Jó szorosan tekerjük az alufóliát legalább háromszor körbe a massza körül, majd a végeit összesodorva beletesszük egy nagyobb lábas hideg vízbe, és fedő alatt takarékon, a legkisebb lángon kb. 3 órát tartjuk. A víznek nem szabad forrnia.

Ezután levesszük a tűzről és hideg helyre tesszük, de nem szedjük ki, hanem így tartjuk, amíg teljesen kihűl. Én a teraszra  szoktam kitenni este és reggelre tökéletesen kihűl.

Ha a felvágott kihűlt, kivesszük a vízből, kicsomagoljuk, belehempergetjük az őrölt dióba és a hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: receptek365.info

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Cukkini leves pirított gombóccal recept

  Hozzávalók: A leveshez: -        3-4 db bébi cukkini -       ...

Close