Házi darált húsos, paradicsomos ravioli – recept

Házi darált húsos, paradicsomos ravioli – recept

Igazi olasz tésztarecepttel
Tökéletes darált húsos raviolit készíteni nem olyan nagy feladat, mint azt elsőre gondolnád.
Az olaszok kedvenc három- vagy négyszögalakú tésztabatyuja, a ravioli fűszeres, darált húsos töltelékkel, selymes paradicsomszósszal és sok sajttal fantasztikus fogás. Ha rákapsz, érdemes raviolikészítőt beszerezni, így megkönnyítheted és felgyorsíthatod a munkát. A tésztát több részletben főzd ki.

A Házi darált húsos, paradicsomos ravioli Hozzávalói 4 személyre:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • csipet só
  • Töltelékhez
  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • oreganó
  • Paradicsmos szószhoz
  • 5 dl paradicsompüré
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • bazsalikom
  • bors

Elkészítés: 40 perc, pihentetés: 1 óra, főzés: 20 perc

A Házi darált húsos, paradicsomos ravioli Elkészítése:

  1. A lisztet keverd össze a tojással, dobd hozzá a sót, és alaposan gyúrd össze. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapni. Ha összeáll, formázz belőle kis gombócot, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe egy órára. Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd vékonyra. Éles késsel vagy derelyevágóval vágj 5×5 centis négyzeteket, esetleg raviolikészítővel szúrd ki.
  2. A töltelékhez a hagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon pirítsd meg. Rakd rá a húst, fehéredésig kevergesd, majd ízesítsd oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal, és párold puhára fedő alatt körülbelül 15 perc alatt. Tedd félre, és amikor kihűl, reszeld hozzá a mozzarellát. Ezzel töltsd meg a tésztalapokat. Formázz belőlük kis batyukat, a széleket nyomkodd össze, különben könnyen kifolyhat a töltelék. Egy fazékban tegyél fel vizet forrni, dobj hozzá kevés sót. Ha lobog, rakd bele a tésztát, és főzd meg körülbelül öt perc alatt.
  3. A paradicsomos szószhoz a hagymát aprítsd fel, olajon pirítsd meg, majd öntsd fel a paradicsompürével, és add hozzá a fűszereket ízlés szerint. Hagyd öt percig rotyogni. Tálaláskor kanalazd a mártást a raviolikra.

A Házi darált húsos, paradicsomos ravioli Hozzávalói 4 személyre: Tésztához 30 dkg liszt 3 tojás csipet só Töltelékhez 30 dkg darált hús 10 dkg mozzarella 1 fej vöröshagyma só

Forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
15 perces: Isteni tészta sajttal, tejföllel és tonhallal
15 perces: Isteni tészta sajttal, tejföllel és tonhallal – recept

  15 perc és kész Gyorsan nem csupán instant tésztát...

Close