2020. október 24.

Select your Top Menu from wp menus
Házi citromkrém, recept

Házi citromkrém, recept

Egy finom piskóta, vagy egy egyszerűbb kevert süti is úgy a legfinomabb, ha egy jó adag házi lekvárral fogyasztjuk. A citrom savanykás íze pedig egyenesen feldobja a sütemények édes ízét. Szóval ez a házi citromkrém recept jól jöhet, ha már elfogytak otthon a lekvárok.

A Házi citromkrém Hozzávalói (350 ml-hez)

  • 2 citrom reszelt héja
  • 100 ml citromlé
  • 150 g porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 200 g hideg felkockázott vaj

Házi citromkrémA Házi citromkrém elkészítése:

A krémhez forraljuk össze a citromok levét és héját 50 g porcukorral, majd a tojásokat keverjük habosra 100 g porcukorral. Lassú sugárban öntsük a citromos keverékünkhöz a habosat úgy, hogy közben habverővel folyamatosan keverjük. Ezt a „krémet” folytonos keverés mellett hevítsük addig, amíg nem kezd el rotyogni, majd 3 részletben adjuk hozzá a darabokra vágott hideg vajat és keverjük el jól benne. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, adagoljuk üvegcsékbe, majd tároljuk hűtőben.

Juci tippjei

  • ízesíthetjük rozmaringgal, bazsalikommal vagy akár kardamommal is
  • savasságát mascarpone sajtkrémmel ellensúlyozhatjuk (a kész krémet keverjük össze a sajtkrémmel ízlésünknek megfelelően)
  • ha sajtkrémmel kikeverjük, akkor tölthetjük tortába, piskótaroládba, magában pedig akár egy fenséges pite tölteléke is lehet

 
forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
A legízletesebb ragacsos sült oldalas – Isteni falatok a sütőből, recept

  Készíts fejedelmi ebédet! A sült oldalas akkor az igazi, ha omlós, szaftos és ragacsos. A mézes, mustáros ragacsos sült...

Close