Halfüstölés és sütés olajoshordóban

Halfüstölés és sütés olajoshordóban

Halfüstölés és sütés olajoshordóban

A melegen füstölt hal varázsa tagadhatatlan, íze felülmúlhatatlan. Az alábbi tippek Felső Barnabás halászlépápától származnak, fogadják meg, füstöljenek úgy halat, mintha nem lenne holnap.

Halfüstölés és sütés olajoshordóban

A Halfüstölés és sütés olajoshordóban elkészítése:

  1. Az első lépés a fogas beirdalása, a képen szépen látszik, hogyan kell kinéznie.

  2. A halakat fejüknél fogva egy kisebb (kb. 30/80 cm) olajoshordó-szerűségbe rakja, ahol a halak a törzsüknél is rögzítve vannak két helyen, hogy ne törjenek szét.

  3. 13-15 percig tüzel a hordó alatt, a hordóban pár szál fűzfával, ez adja a füstöt.

  4. A módszer azért praktikusabb a fektetett meleg füstölésnél, mert a hal nem ragad le.

  5. A fedő egy lyukacsos fa, a hal így nem párolódik, hanem füstölődik.

Forrás: origo.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Ilyen az, amikor egy igazi guru főz az embernek

Perverz szektának celebrált misét Érsekcsanádon Felső Barnabás gasztroguru és Youtube-sztár,...

Close