Hagyományos csirkepörkölt nokedlivel – recept

Hagyományos csirkepörkölt nokedlivel – recept

 

Bámulatos csirkepörkölt nokedlivel! Ropogós sült hús, szaftos nokedli!

A hagyományos csirkepörkölt  is isteni, de nekünk így jobban ízlik, mert a hús ropogós és fenséges! Jó sok nokedli, egy kis uborkasaláta, finomabb vacsora nincs is!

A Hagyományos csirkepörkölt nokedlivel Hozzávalói:

  • 1 kg csirkehús (comb, szárny tetszés szerint)
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • csipetnyi őrölt csili
  • só, bors
  • olaj

A nokedlihez:

  • 20 dkg liszt
  • 2 nagy tojás
  • 1 dl víz
  • só, bors

A Hagyományos csirkepörkölt nokedlivel Elkészítése:

  1. A hagymát felszeleteljük és kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húsokat. Pár percig pirítjuk a húsokat, majd öntünk alá egy kevés vizet és fűszerezzük.

  2. A vizet folyamatosan pótoljuk, de vigyázzunk, hogy sűrű szaft legyen, ne legyen túl híg.

  3. Amikor a húsok már majdnem puhák, hőálló tálba tesszük őket, a tetejüket átkenjük kevés olajjal és 200 fokos sütőben néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk. A szaftot is levesszük a tűzről és félretesszük.

  4. Amíg a hús megsül, elkészítjük a nokedlit: a lisztet, a tojást, a vizet és a fűszereket összekavarjuk. A tésztát simára kavarjuk, ha nagyon sűrű, még egy kevés vízzel lágyíthatjuk.

  5. Forró vízbe szaggatjuk a nokedlit. Amikor a nokedli feljön a víz tetejére, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, majd a

  6. szaftba tesszük. Tálba szedjük és ráhalmozzuk a megsült húsokat. Tejfölt, savanyúságot kínálunk mellé.

Hagyományos csirkepörkölt nokedlivel

forrás: ketkes

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Mennyi omlós, tepsis sült Csirkecombok
Mennyi omlós, tepsis sült Csirkecombok – recept

  Füstölt szalonnás sült csirke – Imádom, mert annyira gyors...

Close