Habos túrós pite, recept

Habos túrós pite, recept

A Habos túrós pite Hozzávalói:

  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg Ráma margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 4 dkg cukor
  • csipetnyi só

Krémhez:

  • 0,5 kg túró
  • 2 dl tejföl
  • ½ csomag vaníliás pudingpor
  • 3 tojássárgája
  • 6-7 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • reszelt citromhéj

 

Tetejére:

  •   4 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor

 

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és fél órát hagyom pihenni a hűtőben.

Egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe (kb. 25×30 cm-es) nyomkodom a tésztát és előmelegített 190 °C-os sütőben félig megsütöm.

Közben elkészítem a krémet. A hozzávalókat összekeverem, és a tésztára simítom. Majdnem készre sütöm.

Közben felverem a tojásfehérjét a cukorral és a túró tetejére kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütöm (kb. 120 °C), amíg a hab kezd rózsaszínű lenni.

Habos túrós pite

Forrás: aliza

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
A LUDASKÁSA - EGY KICSIT MÁSKÉPP hozzávalói,4 fő részére Kb. 6 kg-os liba apróléka (szárny, láb, farhát, nyak, zuza, szív) + 1 db combja 25 dkg sárgarépa 10 dkg petrezselyem 1 db zeller Fél fej karalábé 1 fej vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 5 szem feketebors
LUDASKÁSA – EGY KICSIT MÁSKÉPP, recept

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 3 óra 45 perc A LUDASKÁSA - EGY...

Close