Gyümölcsös Pavlova torta, recept

Gyümölcsös Pavlova torta, recept

A Gyümölcsös Pavlova torta Hozzávalói:

  • 5 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál gyenge ecet

Töltelék:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag Habfixáló
  • ízlés szerint porcukor

A tojások fehérjét félig felverem, majd hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, és az ecetet, majd addig verem, míg a hab csúcsosan megmarad a keverőlapáton. Ezután hozzákeverem az étkezési keményítőt.
Sütőpapírra kb. lapostányérnyi kört rajzolok, és a habot egyenletesen elosztom rajta úgy, hogy a közepéről a széle felé magasítom.
Előmelegítem a sütőt 180°C-ra, majd kb. 130 °C-ra visszaveszem a hőmérsékletet, és addig sütöm, míg enyhén rózsaszínesedni nem kezd. A kinyitott sütőben hagyom még száradni.

Gyümölcsös Pavlova torta
Közben felverem a tejszínt a cukorral és a habfixálóval. Ha kihűlt a habcsók, megtöltöm a tejszínnel, és idénygyümölccsel kirakom a tetejét. (Mivel nyáron készült, így került rá szilva, nektarin, őszibarack, szőlő.)

Gyümölcsös Pavlova torta

Forrás: aliza

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Citromos-habos körtepite
Citromos-habos körtepite, recept

A Citromos-habos körtepite Hozzávalói: A tésztához: 15 dkg dkg túró...

Close