Nagyon Gyors sós rudak – recept

Nagyon Gyors sós rudak – recept

Story Highlights

  • Ági sógornőm szokatlanul kapós sós rágcsája ez az omlós, sajtos, nem morzsolódós finomság.

Sokáig eláll, és semmit nem veszít a tökéletes állagából, napok után sem. Ünnepekben állandóan ezt eszem, most megosztom Veletek is, már legalábbis a receptet

Kerti grillezések, foci VB idejére erősen javallott De leginkább bármikor bevethető, nem is kell rá alkalom!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A Gyors sós rudak Hozzávalói:

– 1 kocka (25 dkg) szoba hőmérsékletű margarin vagy vaj
– 10 dkg sajt
– 1 szűk bögre tejföl (megfelel egy kis dobozosnak)
– 3 bögre liszt
– 1-2 teáskanál só

Továbbá:

– tojás a kenéshez és ki mit szeret a tetejére (ld. a receptben)

Gyors sós rudak

A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd tetszőleges vastagságúra kinyújtjuk, és derelyemetélővel, vagy késsel csinos rudakra vágjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Megkenjük felvert tojással a tetejüket, és sózzuk. Ízlés szerint megszórhatjuk sóval, sajttal, köménnyel, szezámmaggal, őrölt paprikával. Ha több félét csinálunk, akkor a végére gusztusos, színes kavalkádot kapunk. A tepsit a sütőbe toljuk, majd aranyszínűre sütjük a rudacskáinkat. Vigyázat, hamar sül, szóval ne felejtsük ott! Szándékosan nem írok időt, mert sütőfüggő, és persze mindenki más méretű rudakat vág, és másképpen szereti.

Jó étvágyat!

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
30 PERCES BARACKOS süti – recept

Vagyis gyorsan lehet enni, és nem fűti fel a kicsit...

Close