2020. október 27.

Select your Top Menu from wp menus
Gyors kovászos kenyér recept

Gyors kovászos kenyér recept

Story Highlights

  • Őrült nagy marhaságnak tűnhet elsőre, de valójában egy teljesen klasszik olasz receptről van szó, amivel trattoriákban is találkozhatunk.

 

Hozzávalók a sütés előtti estére

  • 40 dkg liszt bl80
  • 1 dkg élesztő
  • 3 dl víz

Előkészítés

Ezt galuskaszerűen összekeverem egy fakanállal, majd egy kelesztő tálba teszem, letakarom és másnapig a konyhapulton hagyom.

Hozzávalók másnapra

  • 60 dkg liszt bl80
  • 0,5 dl olaj
  • 2 dkg só
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dl víz

Elkészítés

Az egészet összedagasztom, akkor jó a tészta, ha elválik a dagasztó edény falától, és egy gombóccá válik. Ha szükséges, vizet lehet hozzáadni.

Kétszer 40 percig kelesztem, majd a sütőt 250 fokra állítom be.

Megformázom a veknit, a tésztát kilapogatom, majd jobbról behajtom a közepéig, majd balról is. A két végén háromszögbe is behajtom, aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel. Szép vekni lesz belőle.

gyors-kovaszos-kenyer-recept

A veknit beteszem a a jénaiba…, majd bemetszem,  kinek hogyan tetszik. Lehet hosszába, keresztbe. Jó alaposan lespriccelem vízzel a jénai tetejét is, majd mehet a sütőbe.

Mikor szépen pirulgat, leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm. (Boros Valéria receptje)

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: receptek365.info

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Madártej palacsinta – recept

Madártej palacsinta Hozzávalói 50 dkg liszt 5 dl szénsavas ásványvíz 7 dl tej 4 evőkanál kristálycukor 4 tojás 6 evőkanál...

Close