Gordon Ramsay: Pasifogó – Málnás túrókrém kaláccsal

Gordon Ramsay: Pasifogó – Málnás túrókrém kaláccsal

Story Highlights

  • Pasifogó, ahogy Adri, az egyik legrégebbi olvasóm nevezte. Az történt ugyanis, hogy hetekkel ezelőtt látta ezt a fotót a facebookon, elkérte tőlem a receptet, majd (többek között) ezzel a reggelivel sikerült becserkészni a hőn áhított lovagot. Mire nem képes egy kis finomság, hm? A lánykérős desszertről meg még nem is meséltem. Pedig van kettő is. Na majd legközelebb. Most Gordon Ramsay receptjére koncentrálunk. Szerintem is málnával az igazi, eperrel kevésbé jó. Viszont a friss málna helyett pont jó lesz a mirelit is, mert az legalább leveses kicsit és jobban elkeverhető a túrókrémmel. Mondtam már, hogy “reggelizz Puffinnal”?:)

A Málnás túrókrém kaláccsal Hozzávalói:

  • 25 dkg ricotta / túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál facsart citromlé
  • 20-30 dkg málna
  • 5 dkg sótlan vaj
  • 8-10 szelet kalács
  • 3-4 db tojás

1. A túrót kikeverjük a mascarponéval, a cukorral és a citromlével, majd beleszórjuk a málna felét és óvatosan összeforgatjuk.

Málnás túrókrém kaláccsal

3. Serpenyőben felhevítjük a vajat, közben előkészítjük a kalácsokat: A tojásokat felverjük és megforgatjuk benne a kalácsszeleteket, lecsepegtetjük a felesleget és a serpenyőben felhevített vajon pár perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

4. Tányérra szedjük a kalácsszeleteket, rákanalazzuk a málnás túrókrémet és a maradék málnával megszórjuk.

Hogy rengeteg ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Wellington bélszín – recept

A Wellington bélszín Hozzávalói 4 komoly adaghoz: 60 dkg bélszín...

Close