Gordon Ramsay – Lassan sült sertes hasalja, recept és videó

Gordon Ramsay – Lassan sült sertes hasalja, recept és videó

Ez egy nagyon olcsón és egyszerúen elkészíthető, káprázatosan ízletes és lektató recept … próbáljátok ki

Gordon Ramsay – Lassan sült sertes hasalja hozzávalói

  • szép nagy darab húsos sertés hasalja
  • 1 fej friss édeskömény
  • egy marék édeskömény mag
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 marék, kb 4 db csillag ánizs
  • 7 – 8 db kardamon mag
  • 2 db, lehetőleg friss babérlevél
  • 1-2 marék nagyobb szemű tengeri só
  • olíva olaj
  • fél üveg fehér bor
  • 3 dl csontleves

Gordon Ramsay - Lassan sült sertes hasalja

Gordon Ramsay – Lassan sült sertes hasalja elkészítése

  1. A sertés hasaljának bőrös részsét óvatosan, nem átvágva irdald be keresztbe és hosszába is

  2. Egy jó marék tengeri sóval kend be a beirdalt hasalját, mindkét oldalon

  3. Végy elő egy nagyobb serpenyőt

  4. Önts bele olíva olajat – gyújts alá két gázégőt is; közben vágd félbe, majd szeleteld fel a friss édesköményt – mehet a serpenyőbe és a felszeletelt 3 gerezd fokhagyma is

  5. Mehet hozzá az egy marék édeskömény mag, a pár darab csillagánizs és a késsel szétzúzott kardamon magok is, illetve a babér levelek

  6. Fakanállal kevergesd kissé, picit süljenek össze a fűszerek

  7. Majd mehet hozzá a bőros részével lefelé a hasalja is, erősen nyomkodd bele a fűszeres alapba

  8. Ha megkapta a bőrös részét az olaj ( picit aranybarna kezd lenni ) , akkor fordítsd meg a hasalját és még szórj a szalonna tetejére egész édes kömény magokat

  9. Mehet hozzá a bor, majd főzd fel hogy erősen bugyogjun a bor az alapban – veszítsen az alkohol tartalmából

  10. Mehet hozzá a csontleves

  11. 180 C fokos előmelegített sütőben süsd 2 és fél óra hosszat ( a hasalja bőrös része felfelé nézzen )

  12. KÉSZ – szeleteld kedvedre

Gordon Ramsay - Lassan sült sertes hasalja

 

forrés: youtube

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
ecetes jalapeno paprika
Ecetes Jalapeno paprika

Az Ecetes Jalapeno paprika első osztályú kísérője egy jó, pikáns...

Close