Gordon Ramsay – illatos Rebarbarás morzsa Süti

Gordon Ramsay – illatos Rebarbarás morzsa Süti

Story Highlights

  • Gordon Ramsay - illatos Rebarbarás morzsa Süti

Rebarbarás morzsa süti : Hozzávalók a gyümölcsös részhez

  • 45 dkg rebarbara
  • 25 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek. vaníliakivonat

A morzsához:

  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg nádcukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg szeletelt mandula

A rebarbarákat megpucolom (ez a befelé ívelt részüknél nem egyszerű), a végüket levágom és úgy centi-másfél centi vastag darabokra vágom. Az eprekből nagyok voltak, ezeket megfeleztem. Rájuk öntöm a vaníliakivonatot, majd a porcukrot. Egy vastagabb aljú serpenyőt szárazon felforrósítok, majd beleöntöm a cukros gyümölcsöket. Pár perc kell nekik egyik oldalon, majd átforgatom őket, a másik oldalon is. Meg kell próbálni eltalálni azt a pillanatot, amikor még nem esnek össze szottyosra, és itt nyilván a rebarbarákat kell figyelni, mert az epernek ehhez nem kell sok. Lekapcsolom a gázt, 20 centis fodros szélű tortaformába kanalazom a gyümölcsöket a lével együtt. A hideg, felkockázott vajat elmorzsolom a liszttel, majd hozzáadom a cukrot és a mandulaszeleteket.

gordon-ramsay-rebarbaras-morzsa-suti

A durva morzsa állagú durva morzsát egyenletesen rászórom a gyümölcsökre. 190 fokos sütőbe mennek 25 percre. 10 percet hagyom még állni és utána lehet tálalni.

Forrás: noiportal.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Gordon Ramsay – Gyöngytyúk saláta Fricassée-val

Hozzávalók: 4 csont nélküli gyöngytyúkmell, egyenként körülbelül 130g Tengeri só...

Close