Gordon Ramsay féle – Gyöngytyúk borsós-saláta fricassée-val

Gordon Ramsay féle – Gyöngytyúk borsós-saláta fricassée-val

Hozzávalók:

 

  • 4 csont nélküli gyöngytyúkmell, egyenként körülbelül 130g
  • Tengeri só és frissen őrölt fekete bors
  • 1 ½ ek olívaolaj
  • Néhány ágacska kakukkfű
  • A borsós-salátás fricassée-hoz
  • Kis gömbnyi vaj
  • 500g fejtett zöldborsó, ha fagyasztott kiolvasztva
  • Néhány ágacska kakukkfű
  • Löttyintésnyi víz vagy csirkealaplé
  • 3-4 levél jégsaláta, legyalulva vagy felcsíkozva

Elkészítése:

1. A gyöngytyúkmellet tisztítsd meg, fűszerezd kevés sóval és borssal.

ramsay_csirkemell_borso_salata-fricassée-gordon

2. Tegyél a tűzre egy nagy serpenyőt, öntsd bele az olívaolajat. Tegyed bele a gyöngytyúkmellet bőrös felével lefelé a kakukkfűvel együtt, és süsd 4-5 percig, amíg a bőr aranybarna és ropogós lesz.

3. Fordítsd meg a mellet, és süsd a másik oldalán is körülbelül 2 percig. Nagyon kicsit még ruganyosnak kell érezned, amikor kiveszed, így marad lédús, és a közepén kissé rózsaszínű. Tedd előmelegített tányérra, és tartsd meleg helyen, amíg elkészíted a fricassée-t.

4. A vajat olvaszd fel a serpenyőben, tegyed bele a borsót némi sóval és borssal, majd a kakukkfűágacskákat egy löttyintésnyi vizet vagy alaplevet, és párold a borsót 3-4 percig, vagy amíg megpuhul, és a serpenyőből szinte az összes folyadék elpárolog. Tedd bele a salátacsíkokat, süsd még egy percig, amíg a levelek kissé összeesnek. Kóstold meg, sózd-borsozd, ha szükséges.

5. A fricassée-t oszd előmelegített tányérokra, vagy halmozd nagy tálra, és tedd a gyöngytyúkmellet a tetejére. Tálald azonnal, ízlés szerint kínálj mellé újburgonyát.

 

Forrás: noiportal.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Gordon Ramsay féle – Medvehagymás, petrezselymes rizottó

Hozzávalók: 1,3 liter csirke- vagy zöldségalaplé 3 ek olívaolaj, plusz...

Close