2020. október 28.

Select your Top Menu from wp menus
Gordon Ramsay féle – Gyöngytyúk borsós-saláta fricassée-val

Gordon Ramsay féle – Gyöngytyúk borsós-saláta fricassée-val

Hozzávalók:

 

  • 15g vaj
  • 150g rebarbara, megtisztítva, felaprítva
  • 3 ek méz
  • ¼ vaníliarúd, hosszában félbevágva
  • 250ml habtejszín
  • 100ml zsíros tej
  • 4 nagy tanyasi tojás sárgája
  • 50g kristálycukor, plusz valamennyi a tetejére
  • Néhány csepp vaníliakivonat

Elkészítés:

gordon-ramsay_creme_brulee-rebarbara

1. A sütőt melegítsd elő 140°C-ra (gázsütő 1-es fokozat). Helyezd mély tepsibe négy szufléformát, vagy más, azonos űrtartalmú (200ml) sütőedényt.

2. A vajat olvaszd fel széles serpenyőben. Tedd bele a rebarbarát, a mézet és a vaníliarúd magjait. Süsd nagy lángon, olykor megkeverve, 5-6 percig, amíg a rebarbara meg nem puhul, és a gyümölcslé a mézzel karamellizálódik. Kanalazd szufléformákba.

3. A tejszínt és a tejet egy lábasban lassan melegítsd forráspontig. Közben habverővel dolgozd össze a tojássárgájákat, a cukrot, a vaníliakivonatot. A forró, krémes tejet csorgasd a tojásos keverékre, közben folyamatosan keverd a habverővel, amíg egynemű krémet nem kapsz. A keveréket szűrd át finom szitán egy nagy tálba. Kanalazd le a tetején keletkezett habot, majd öntsd a rebarbarára.

4. A tepsibe önts annyi meleg vizet, hogy félig ellepje a szufléformákat. Süsd 40-45 percig, amíg a krém kissé meg nem szilárdul. A krémnek kissé remegősnek kell lennie a közepén, ha óvatosan megrázod a szufléformát. A formákat szedd ki a vizes tepsiből, hagyd teljesen kihűlni, majd felhasználásig tedd hűtőbe.

5. Szórj egyenletesen 1-2 tk cukrot a krémek tetejére, karamellizáló pisztollyal keményíts rá. Fogyaszd azonnal.

 

Forrás: noiportal.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Gordon Ramsay féle – Gyöngytyúk borsós-saláta fricassée-val

Hozzávalók:   4 csont nélküli gyöngytyúkmell, egyenként körülbelül 130g Tengeri só és frissen őrölt fekete bors 1 ½ ek olívaolaj...

Close