Gordon Ramsay – Citromos Pite

Gordon Ramsay – Citromos Pite

Story Highlights

  • Gordon Ramsay - Citromos Pite

Hozzávalók:

  • 300g édes flan tészta*
  • Finomliszt
  • 2 nagy tojás
  • 4 nagy tojás sárgája
  • 180g kristálycukor
  • 200ml habtejszín
  • 2 citrom leve
  • Porcukor
  • Tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítése:

1. A tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett deszkán, és bélelj ki vele egy 20cm átmérőjű, kivehető aljú tortaformát. Tedd a hűtőbe 20 percre.

2. A sütőt melegítsd elő 190°C-ra (gázsütő 5-ös fokozat). A tésztára fektess sütőpapírt, rakj rá sütőbabot vagy rizst. Süsd ezzel a nehezékkel 15 percig, vedd ki, ha a széle kezd színt kapni. Szedd le róla a babot/rizst és a papírt, tedd vissza még öt percre a sütőbe, amíg a tészta alja átsül, és világos aranyszínű lesz. A sütő hőmérsékletét csökkentsd 140°C-ra (gázsütő 1-es fokozat).

3. A tojásokat, a tojássárgájákat és a cukrot habverővel keverd össze egy tálban, majd add hozzá a tejszínt is. Végül tedd bele a citromlevet (sűrűbb lesz tőle a krém). A citromos tölteléket engedd át finom szitán egy nagy mérőedénybe.

4. A töltelék felét öntsd a tésztára. A süteményt tedd a sütő alsó részére helyezett rácsra. Most húzd ki félig, a formát próbáld egyenesen tartani, és öntsd bele a maradék krémet is, majd óvatosan told vissza a rácsot. Süsd 50-60 percig, amíg a töltelék majdnem teljesen megszilárdul, de a közepén még kissé remegős marad. Hagyd teljesen kihűlni.

5. A tetejét hintsd meg porcukorral, és szeletelheted is. Ízlés szerint kínáld tejszínhabbal, mely tökéletesen kiegészíti a citrom fanyarságát.

Flan tészta alaprecept:

500g-hoz
Hozzávalók:

  • 125g sózatlan vaj, szoba-hőmérsékletű
  • 90g kristálycukor
  • 1 nagy tojás
  • 250g finomliszt
  • 1tk tengeri só
  • 1ek jéghideg víz (ha szükséges)

Elkészítése:

1. A vajat és a cukrot tedd robotgépbe, dolgozd addig, amíg épphogy elkeveredik.
2. Tedd bele a tojást, kapcsold be a gépet újabb 30 másodpercre.
3. Öntsd bele a lisztet, keverd még néhány másodpercet, amíg a tészta épphogy összeáll. (Vigyázz, hogy ne dolgozd túl, mert akkor a kész tészta kemény lesz.) Ha túl száraznak ítéled, tegyél bele egy evőkanálnyi hideg vizet.
4. Lisztezett deszkán kissé gyúrd össze, majd formázz belőle lapos korongot. Csomagold műanyag fóliába, nyújtás előtt tedd a hűtőbe 10 percre.

 

31245_400ramsay_citromkremes_pite

 

Forrás: noiportal.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Gordon Ramsay – Kucsmagombás Jércemell Velouté mártással

Hozzávalók: 2 közepes méretű tanyasi csirke, combok és szárnyak nélkül...

Close