Gombás ricottás vega cannelloni, recept

Gombás ricottás vega cannelloni, recept

 

A Gombás ricottás vega cannelloni Hozzávalói (3-4 főre):

A töltelékhez:

  • 1 marék pirított tökmag
  • 1 vöröshagyma
  • 500 g csiperke
  • 1 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 nagy marék bébispenót
  • 1 marék parmezán
  • 1 nagy ek. ricotta
  • bors

A besamelhez:

  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 6,5 dl tej
  • 0,5 mokkáskanál szerecsendió
  • só, fehérbors

Az összeszereléshez:

  • 20 db cannelloni cső
  • 2 marék reszelt parmezán

Gombás ricottás vega cannelloni

A Gombás ricottás vega cannelloni elkészítése:

  1. A vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rusztikusra vágott gombát, megborsozzuk és hagyjuk lepirulni. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a bort. Ha bor elpárolgott, akkor hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a bébispenótot.
  2. Hagyjuk, hogy a spenót összeessen, majd átpakoljuk egy aprítóba és mehet hozzá 1 marék reszelt parmezán, a pirított tökmag és a ricotta. Az egészet rusztikusra zúzzuk.
  3. A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet és egy habverővel addig keverjük, amíg csiriz-szerű állagot kapunk.
  4. Részletekben elkezdjük adagolni hozzá a tejet és addig kevergetjük, amíg szép, homogén mártást kapunk. Ekkor sóval, fehérborssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
  5. A cannelloni összeszereléséhez egy 24X14 méretű hőálló tál aljára öntünk egy keveset a besamel mártásból.
  6. Ezután a tésztacsöveket egy kiskanállal elkezdjük megtölteni a töltelékkel, törekedve arra, hogy minél több kerüljön beléjük. Ha a csövek már a tálban pihennek, meglocsoljuk az egészet egy újabb adag mártással, majd megszórjuk reszelt parmezánnal, erre pedig ismét raguval töltött csövek kerülnek.
  7. Újabb adag besamel és egy végső löket parmezán kell rá és az egész bekerül a 180 fokos sütőbe, ahol 30 perc alatt elkészül. Tálalás előtt fél órát pihentetjük ééés jól megesszük.

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
a tuti pásztortarhonya
A tuti Pásztortarhonya – recept

Adag: 8 Elkészítési idő: 55 perc A tuti Pásztortarhonya Hozzávalói...

Close