A foltos böjti kalács, recept

A foltos böjti kalács, recept

 

A legkönnyebb recept, villámgyorsan elkészíthető ez a fenséges finomság! Böjt idején is fogyasztható!

Fenséges finomság, a háziasszonyok kedvenc süteménye, mert finom és nem időigényes. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

A foltos böjti kalács Hozzávalói:

  • 2 bögre liszt,
  • 1 bögre cukor,
  • fél bögre olaj,
  • 1 tasak vaníliás cukor,
  • 1 bögre víz,
  • 1 tasak sütőpor,
  • 3 evőkanál kókuszreszelék,
  • 2 evőkanál kakaó,
  • 2 evőkanál meggy lekvár.

A foltos böjti kalács Elkészítése:

  1. Tegyük egy tálba a cukrot, az olajat, a vizet, a lisztet és a vaníliás cukrot, kézi robotgéppel homogén tésztává keverjük. Amikkor ezzel elkészültünk két részre osztjuk a tésztát.

  2. Az egyik részbe beletesszük a meggylekvárt és a kakaót, a másik részbe pedig a kókuszreszeléket. Egy hosszúkás tepsit, vagy tortaformát kikenünk olajjal, megszórjuk egy kevés liszttel és beletesszük mind a két tésztát úgy, hogy felváltva öntögetjük a tepsibe.

  3. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük, a sütőben. A tészta teteje kissé megrepedezik, de ne ijedjünk meg, ilyen kell legyen. Ha megsült, még legalább 10 percig hagyjuk állni a tepsiben. Felszeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk.

A foltos böjti kalács

 

forrás: ketkes

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
A cékla mindent helyrerak a testedben!
A cékla mindent helyrerak a testedben, recept

A cékla mindent helyrerak a testedben A cékla hihetetlenül egészséges és...

Close