Fokhagymás, sajtos csirkemell serpenyőben sütve – recept

Fokhagymás, sajtos csirkemell serpenyőben sütve – recept

 

Jó krémes lesz
Oldd meg gyorsan az ebédkészítést! Ezzel a fokhagymás-sajtos csirkével nem lesz nehéz!

Többé nem gondolod majd a csirkemellet unalmasnak! A sajtok és a fűszerek sokat dobnak a száraz, kissé íztelen húson. Főleg, ha van arra időd, hogy egy éjszakán át a fokhagymás pácban pihenjen.

A Fokhagymás, sajtos csirkemell serpenyőben sütve Hozzávalói 4 személyre:

  • 80 dkg csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • bors

Elkészítés: 10 perc, pácolás: 1 éjszaka, sütés: 20 perc

A Fokhagymás, sajtos csirkemell serpenyőben sütve Elkészítése:

  1. A csirkemellet vágd kisebb darabokra, és tedd egy tálba. A fokhagymát pucold meg, és zúzd össze vagy reszeld le, majd szórd a hús tetejére. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és önts rá annyi tejet, hogy ellepje teljesen. Letakarva tedd egy éjszakára a hűtőbe. Ha nincs annyi időd, egy-két óra is sokat jelent.
  2. Pihentetést követően egy magasabb serpenyőben süsd meg a kisebb darabokra vágott bacont. Pirítsd meg rajta a csirkemelleket körülbelül tíz perc alatt, közben többször kevergesd meg, hogy mindenhol egyformán süljön. Öntsd a tejszínt a húsra, és süsd össze öt-tíz perc alatt, majd szórd meg reszelt sajttal. Amikor az elolvad, vedd le a tűzről, és tálalhatod is.

Fokhagymás, sajtos csirkemell serpenyőben sütve

Forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
A Házi darált húsos, paradicsomos ravioli Hozzávalói 4 személyre: Tésztához 30 dkg liszt 3 tojás csipet só Töltelékhez 30 dkg darált hús 10 dkg mozzarella 1 fej vöröshagyma só
Házi darált húsos, paradicsomos ravioli – recept

Igazi olasz tésztarecepttel Tökéletes darált húsos raviolit készíteni nem olyan...

Close