Fokhagymás csirkefalatok ropogós bundában, recept

Fokhagymás csirkefalatok ropogós bundában, recept

 

A rántott csirkemellet legközelebb is így fogod elkészíteni.

A rántott csirkét mindenki imádja, de ez a recept felülmúlhatatlan! A hús kellemesen fűszeres, a bunda könnyű és különleges. A falatkákat a gyermekek is szívesebben megeszik. Főleg, ha mártogatóst is kínálsz hozzá. Nem bánod meg, ha rögtön dupla adagot sütsz.

A Fokhagymás csirkefalatok ropogós bundában Hozzávalói 4 személyre:

  • 1 csirkemellfilé
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tej
  • 1 teáskanál só
  • bors

Elkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc

A Fokhagymás csirkefalatok ropogós bundában Elkészítése:

  1. A csirkemellfilét mosd meg, és vágd nagyjából azonos méretű darabokra. Csíkozhatod, de akár kockázhatod is. Sózd, borsozd ízlés szerint. A bundához verd fel a tojást, rakd hozzá a lisztet, a tejet, a préselt fokhagymát, és keverd csomómentesre.
  2. A csirkefalatokat forgasd egyesével a masszába, kicsit csepegtesd le, majd rakd a forró olajba.
  3. A közepesnél kisebb lángos süsd meg a húst körülbelül öt perc alatt, közben forgasd át. Ha mindenhol aranybarna a bunda, vedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn.

Fokhagymás csirkefalatok ropogós bundában

forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
3 gyors és finom reggeli: gofri, sajtos melegszendvics és spéci bundáskenyér

  Azt már sokszor mondtuk, hogy a nap legfontosabb étkezése...

Close