Fokhagymás-chilis rántott csirkecomb

Fokhagymás-chilis rántott csirkecomb

Story Highlights

  • Próbáld ki a rántott húst új ruhában. A fokhagymás-chilis csirkecombot a fűszerezés teszi átlagon felülivé.Ha a könyöködön jön ki a hagyományos rántott hús, süsd így! A fokhagymás-chilis csirkecomb ropogós bundában nagy kedvenc lesz. Köretnek rizst és krumplit is készíthetsz mellé. Kautz József receptje bármilyen alkalomra kiváló.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 30 dkg rozsos zsemlemorzsa
  • 20 dkg rozsliszt
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 chili paprika
  • étolaj

fokhagymas-chilis_csirkecomb-rantott
Elkészítés: 20 perc, pácolás: 2 óra, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, a bőrt húzd le róluk, a forgóknál szeld ketté őket. A húst két-három helyen csontig vágd be, majd sózd meg. A fokhagymát és a chilit aprítsd fel, és keverd el a tejjel. A combokat tedd egy mélyebb tálba, öntsd rájuk a fűszeres tejet. Rakd őket egy-két órára a hűtőbe, de még jobb, ha egy egész napig a pácban maradnak!

Sütés előtt vedd ki a combokat a tálból, csepegtesd le, és papírtörlővel törölgesd át őket. Ezt követően panírozd be a húst a szokásos módon. Forgasd először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Bő olajban, közepes lángon süsd ki a combokat. Papírtörlőn csepegtesd le, és még melegen kínáld.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
A nagyi receptje szerint – Diós holdas süti

Hozzávalók 24 szelethez: Tészta 50 dkg liszt 20 dkg vaj...

Close