Fogyókúrázók is ehetik – Duplasajtos töltött gombafejek sütőben sütve

Fogyókúrázók is ehetik – Duplasajtos töltött gombafejek sütőben sütve

Story Highlights

  • A sajtos töltött gomba lehet ízletes vacsora, de akár előétel is.
  • Eső után szerezz be a piacról friss gombát, és töltsd meg. Tulajdonképpen bármi mehet bele, ami szem-szájnak ingere, és a hűtődben megtalálható. A sajtos töltött gombát gyorsan összeállítod, és nem is tartalmaz sok kalóriát. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg gomba
  • 40 dkg darált hús
  • 15 dkg krémsajt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 25 perc, sütés: 20 perc

gomba_dupla-sajt-toltott-fejek

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd kevés vízzel engedd fel, és párold 15 percig. Addig a gombákat mosd meg, a szárukat vágd ki, és dobd a darált húshoz. Arra vigyázz, hogy ne törjenek bele. Ha puha a hús, keverd össze a krémsajttal, és kanalazd a gombafejekbe. Szórd a reszelt füstölt sajtot a töltelékre.

Vajazz ki egy jénai edényt vagy tűzálló tálat, pakold bele a gombákat. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Petrezselyemmel, szárított paradicsommal, zöldhagymával díszítheted, még melegen kínáld.

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Csirkés rizottó sok zöldséggel

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg rizottórizs 25 dkg csirkemellfilé 10...

Close