Fejes saláta uborka öntettel

Fejes saláta uborka öntettel

Story Highlights

  • Kedvencünk a fokhagymás uborkasaláta keresztezése a nagy klasszikussal, a fejes salátával.

Hozzávalók 2-4 adag

» 1 kígyóuborka (kb.30dkg)
» 2 evőkanál ecet
» 2 evőkanál porcukor
» 1 teáskanál só
» 6 evőkanál víz
» 1 gerezd fokhagyma, reszelve
» kb. 3 cm-es friss gyömbér, reszelve
» 2dl olívaolaj
» zöld saláta

Fejes-salata-uborka-ontet

Elkészítés

A kígyóuborkákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Hozzáreszeljük a gyömbért és fokhagymát, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a porcukrot a vizet.
Majd az uborkát minden hozzávalóval együtt botmixerrel pürésítjük.
Ha kell, még után ízesítjük, és hozzáadjuk az olívaolajat, és ezzel tovább pürésítjük. És az öntetet csak közvetlenül a tálalás előtt forgatjuk össze a zöld salátával.

Forrás: izeselet.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Kacsamájas szendvics lilahagymalekvárral

Hozzávalók » 25 dkg hízott kacsamáj » olivaolaj » 30...

Close