Fehérboros szőlőparfé, recept

Fehérboros szőlőparfé, recept

 

A Fehérboros szőlőparfé Hozzávalói:

  • 2 dl fehérbor,
  • 5 dl tejszín,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 gerezd fehér szőlő

A Fehérboros szőlőparfé Elkészítése:

a tojásokat kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a bort és 2 dl tejszínt. Vízgőz fölött habverővel addig verjük, míg sűrű krémes lesz, majd kihűtjük. A megmaradt 3 dl tejszínt felverjük, majd lazán beleforgatjuk a kihűlt tojáskrémet és a megmosott szőlőszemeket. Fóliával kibélelt formákba töltjük és lefagyasztjuk. Szőlőszemekkel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Fehérboros szőlőparfé

Fehérboros szőlőparfé

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Kolozsvári csirke burgonya lángossal
Kolozsvári csirke burgonya lángossal, recept

  Régi recept a Kolozsvári hóstát környékéről. Nyáron készítették, vacsorára,...

Close