Fánksüti

Story Highlights

  • Ez a fánkízű, cukros-vajas finomság megtartja a fánk állagát, de nem csepeg az olajtól, a felhasznált tojásmennyiséghez képest pedig már-már valószerűtlenül magasra nő. Ez a bögrés sütiráadásul kb. 5 perc alatt összeállítható, a többi munkát a sütő végzi. 

Hozzávalók

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

 

• másfél bögre kristálycukor
• 2 tojás
• 3 bögre fehér finomliszt
• 1 csomag sütőpor (12 g)
• egy csipet só
• fél bögre étolaj
• másfél bögre 2,8%-os tej
• + három-négy evőkanál olvasztott vaj és kristálycukor a szóráshoz

Elkészítése:

fank-suti
1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre.

2. A hozzávalókat összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.

3. Kb. 20-25 perc aranyszínűre sütjük (tűpróbát végzünk).

4. Még forrón alaposan megkenjük olvasztott vajjal, és addig szórjuk a tetejét kristálycukorral, míg egészben nem maradnak a szemek a süti tetején. Az első néhány réteg ugyanis bele fog olvadni a vajba.

5. Ezután sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik!

Utószó: El ne mulasszátok forrón megvágni, és úgy fogyasztani. Mondjuk úgysem hinném, hogy kibírnátok. A szeletelés külön élmény, meg fogtok lepődni. Nemhogy nem lesz szalonnás, a kés szinte siklik rajta…

Forrás: nlcafe.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
itt van a szezonja – Mentás sült alma és szilva joghurtfagylalttal

Hozzávalók 4 személyre: • 2 db alma • 4 db...

Close