2020. október 24.

Select your Top Menu from wp menus
Ezt tedd, hogy omlós legyen a hús! – Fűszeres sertéstarja krumpliágyon

Ezt tedd, hogy omlós legyen a hús! – Fűszeres sertéstarja krumpliágyon

Story Highlights

  • A rengeteg finomsággal megrakott, sült fűszeres tarja szaftos, lágy és nagyon zamatos. Ha Juhászné Terdik Krisztina módszerét  követed, a hús biztosan nem szárad ki, és nem lesz rágós.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1 kg sertéstarja
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 szál kolbász
  • 3 szelet kolozsvári szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mangalicazsír
  • majoránna
  • őrölt bors

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, sütés: 90 perc

Elkészítés:

fuszeres_tarja-sertes-krumpli-burgonya-agyon

A csont nélküli tarját mosd meg, szeleteld fel, klopfold ki, szórd meg sóval, borssal, majoránnával, és legalább két órát hagyd állni. A kolbászt szeld karikákra, vagy szalámit is használhatsz, a szalonnát kockázd fel, a hagymát és a krumplit is vágd fel. Ezeket keverd jól össze, és enyhén sózd meg. Egy tepsit zsírozz ki, majd terítsd el benne a krumplis keverék felét, erre tedd a hússzeletek felét. Ezt ismételd meg még egyszer. Néhány karika kolbászt hagyj a tetejére.

Tedd a rakott húst előmelegített sütőbe, és fólia alatt, közepes lángon süsd 80 percig. Ezután vedd le róla a fóliát, majd szórd meg úgy reszelt sajttal, hogy az mindent befedjen, tedd rá a kimaradt kolbászt vagy szalámit. Rakd vissza a sütőbe, és pirítsd meg tíz perc alatt. Azért ne süsd tovább magas hőmérsékleten, mert akkor a hús kiszárad, és nem lesz omlós.

Forrás: femina.hu

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Hirtelen sült csirkecombok serpenyőben – Kívül ropogós, belül puha

Hozzávalók 4 személyre: 8 csirkecomb 15 dkg vaj 1 csokor petrezselyem 1 kisebb hagyma oregánó bazsalikom kakukkfű csipetnyi só olaj...

Close