Ezt egyétek a MELEGBEN !!! – Répafőzelék zöldségfasírttal

Ezt egyétek a MELEGBEN !!! – Répafőzelék zöldségfasírttal

Story Highlights

  • Ha még mindig a menza, vagy a kevésbé igényes ételbárok jutnak eszetekbe a "főzelék" szó hallatán, akkor mutatjuk a megoldást a problémára: itt van Dóra répafőzelék receptje, amihez grátiszba még egy zöldségfasírt is jár. Próbáljátok ki ezt a vega fogást, a nagy melegben nagyon jól fog esni... :)

A Répafőzelék zöldségfasírttal Hozzávalói:

  • 6 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg sárgarépa
  • 2 tk só
  • ½ th őrölt fehérbors
  • kb. 2,5 dl víz
  • 1 ek cukor
  • 30 dkg mascarpone
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 kis csokor petrezselyem

A petrezselymes olajhoz:

  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 csipet só
  • 1 narancs reszelt héja
  • kb 1 dl extra szűz olívaolaj

Répafőzelék zöldségfasírttal

A zöldségfasírthoz:

  • 1 csicseriborsó konzerv
  • 1 nagyobb sárgarépa lereszelve
  • 1 csomag újhagyma karikára vágva
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1/2 tk cayenne bors
  • 1 tk őrölt fehérbor
  • 5 ek kukoricaliszt
  • 1 tojás

A Répafőzelék zöldségfasírttal Elkészítée:

Egy közepes lábosban felolvasztjuk a vajat és puhra pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Közben nagylyukú reszelőn lereszeljük a sárgarépát és ezt is a lábosba dobjuk. Hagyjuk a saját levében párolódni egészen addig, amíg a leve elfő. Közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a cukrot és felöntjük annyi vízzel, amennyi még nem lepi el. Fedő alatt puhára főzzük a répát.

A keményítőt kikeverjük a mascarponéval és a sárgarépához keverjük. További 3 percig főzzük. Az ízeket beállítjuk: sózzuk, borsozzuk, ha kell, egy kevés cukrot adunk hozzá. A finomra vágott petrezselymet is beltesszük, lefedjük és elzárjuk alatta a lángot.

A petrezselymet durvára vágjuk és mozsárba tesszük, hozzáadjuk a sót és belereszeljük a narancs héját és pépesre zsúzzuk. Végül hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. Felhasználásig félretesszük.

A csicseriborsót leöblítjük és lecsepegtetjük. Késes robotgéppel durvára vágjuk. Keverőtálba tesszük és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, a legvégén a tojást ütjük bele és kézzel összedolgozzuk. A masszából nagyobb ringlónyi labdákat formázunk és  serpenyőben, kevés olajon, közepesen erős láng felett készre sütjük őket..

A főzeléket tányérba szedjük, 2-3 zöldségfasírtot teszünk rá és a petrezselymes olajjal ízesítjük.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Egykezes cseresznyés pite, recept

Az Egykezes cseresznyés pite Hozzávalói: 30 dkg liszt 1 tk sütőpor 1,5 tk só 12 dkg hideg vaj 2 tojássárgája...

Close