Ez a süti megnyeri neked az ünnepeket: Bailey’s-es banánkenyér, recept

Ez a süti megnyeri neked az ünnepeket: Bailey’s-es banánkenyér, recept

Íme, egy igazán dekadens karácsonyi sütemény: istenien omlós, édes Bailey’s-es banánkenyér.

A karácsony nem verseny, de nincs annál felemelőbb érzés, mikor a szeretteinket elvarázsolja a sütemény, amit készítettünk. Mi már tudjuk, milyen sütivel nyerheted meg magadnak a felnőtt társaságot idén: isteni, Bailey’s-es banánkenyérrel!

A Bailey’s-es banánkenyér Hozzávalói 6 személyre

A sütihez:

  • 280 g liszt
  • 1tk. szódabikarbóna
  • 1/4 tk. só
  • 110 g vaj
  • 160 g barna cukor
  • 2 tojás
  • 3 túlérett banán
  • 60 ml Bailey’s
  • 1 tk. vanília kivonat

A krémhez:

  • 225 g krémsajt
  • 60 g cukor
  • 3 ek. Bailey’s
  • 1 tojás
  • 3 ek. liszt

A Bailey’s-es banánkenyér Elkészítése:

175 fokra melegítsd elő a sütőt.
A lisztet, a sót és a szódabikarbónát keverd össze egy tálban.
Egy másik tálban robotgéppel keverd össze a barna cukrot és a vajat.
Add hozzá a tojásokat és verd fel őket.
Jöhet bele a vanília, a Bailey’s és a felkarikázott banán is. Dolgozd össze az egészet robotgéppel.
Három ütemben add hozzá a lisztet is. Kézi habverővel forgasd össze.
A krémmel nincs más dolgod, mint robotgéppel összekeverni a hozzávalóit.
Egy hosszúkás, kivajazott tortaformába öntsd bele a tészta felét, rá az egész krémet, majd a tetejére a tészta másik felét. 55-65 percig süsd. Hagyd hűlni 10 percet, majd szeletelve kínáld. Jó étvágyat!

Bailey's-es banánkenyér

forrás: nlcafe

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Az örök kedvenc: pizzás melegszendvics

A pizzás kaják mindig nagyon királyak, legyen szó ténylegesen egy...

Close