2020. október 25.

Select your Top Menu from wp menus
Extra gyors zsemle sütés – váratlan helyzetekre

Extra gyors zsemle sütés – váratlan helyzetekre

Story Highlights

Egy óra alatt asztalon a puha, magos péksüti! Mióta én sütöm itthon a kenyeret, többször is előfordult velem, hogy elmértem a mennyiséget és vacsira még volt mit enni, de reggelre már nem volt elég.

Akkor fedeztem fel Maxnál az extra gyors zsemlét, amit azóta többször is elkészítettem. Mivel reggelente jóval korábban felkelek a családnál, öt perc alatt begyúrom (nem kell agyondagasztani), 15 percig állni hagyom, majd nagyjából 20 perc után már az asztalon is illatozhat

Az Extra gyors zsemle Hozzávalói 16 darabhoz:

  • 50 dkg + 10 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 2 kk só
  • Magok ízlés szerint
  • 1 tojás

Extra gyors zsemle

A tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, a cukorral simára keverjük. Felfuttatjuk.

A fél kg lisztet elkeverjük a sóval egy tálban, a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük az élesztős tejet, alaposan összedagasztjuk a tésztát.

Alaposan lisztezett deszkára borítjuk, óvatosan átgyúrjuk, hogy ne ragadjon. 16 részre osztjuk, sűrűn lisztezzük. Pici zsemleformára igazítjuk, sütőpapíros tepsire ültetjük, legalább 10 cm-re egymástól. 15 percig állni hagyjuk, 210 fokra előmelegítjük a sütőt. Lekenjük a tetejüket óvatosan a felvert tojással, megszórjuk magokkal és betoljuk a sütőbe. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Forrás: atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Tarjás bőségtál – Füstös Kentucky szósszal

A Kentuckyban élő nagyanyánk titkos receptfüzetének korábban megsemmisültnek gondolt lapjai előkerültek egy nagytakarítás során, így végre el tudjuk készíteni kedvenc...

Close