2020. október 26.

Select your Top Menu from wp menus
Epres Panna cotta, recept

Epres Panna cotta, recept

 

Az epres Panna cotta Hozzávalói (8-10 főre):

  • 75 dkg eper
  • 60 dkg natúr joghurt
  • 10-15 dkg cukor
  • 10 lap zselatin
  • 2 dl hideg tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd

A megmosott és kicsumázott epret először egy turmixgépben leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és a cukrot és tovább turmixoljuk. Egy lábasba beletesszük a zselatin lapokat és felöntjük a hideg tejjel. Egy nyeles lábasban összeforraljuk a tejszínt, a vaníliarúd kikapart magjait és a vanília rudat is. Amikor elkezd finoman forrni kivesszük a vanília rudat és a tejes zselatinra öntjük, majd habverővel alaposan összekeverjük.

Az epres turmixot egy nagy keverőtálba átöntjük és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a feloldódott zselatint. Minimum 8 órát, de akár egy egész napot is hűtőben pihentetjük, majd kifordítjuk a formából és friss eperrel tálaljuk.

epres Panna cotta

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Parmezános csirke
Laza olasz kaják: Parmezános csirke

  A Parmezános csirke Hozzávalói (6 főre): 2 ek olívaolaj 3 db csirkemell 2 gerezd fokhagyma 1/3 tk szárított oregano...

Close