Ellenállhatatlan diós almatorta

Ellenállhatatlan diós almatorta

Story Highlights

  • Igazi őszi ízvilágot teremthetsz a diós almatortával. A végeredmény pedig mindenkit lenyűgöz.

 

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 30 dkg reszelt alma
  • 18 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg zabpehely
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • csipet só
  • őrölt fahéj

Krém

  • 30 dkg alma
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg darált pörkölt dió
  • 5 tojássárgája
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg zselatin -por
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • reszelt citromhéj
  • dióbél a díszítéshez

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 30 sütés: 18 perc

Elkészítés:

dio-torta-alma
A tésztához az almát héjastul reszeld le, majd a citrom levével, a reszelt héjával és a zabpehellyel dolgozd össze. A tojásokat keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, add hozzá az almás keveréket és az olvasztott, kihűtött vajat. Végül szitáld hozzá a sütőporos lisztet, majd fakanállal alaposan keverd össze. Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd rá a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd körülbelül 18 percig. A sütőből kivéve húzd le róla a papírt. Hűtsd ki a tésztát, és vágd három részre.

A krémhez az almát reszeld le, keverd hozzá a citrom levét és a reszelt héját. Egy serpenyőben karamellizáld, azaz olvaszd meg a cukrot. Vigyázz, ne legyen túl sötét. Add hozzá a vajat, és kevergesd addig, amíg elolvad. Ezután tedd hozzá a reszelt almát, és pár perc alatt párold puhára. A tojások sárgáját keverd habosra egy kevés cukorral és a pudingporral. Csorgasd a megpárolódott almához, és kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik. Végül vedd le a tűzről, és mehet bele a porzselatin. Alaposan dolgozd össze, majd hűtsd ki.

A darált diót egy serpenyőben, állandóan kevergetve pár perc alatt pörköld meg. A csokoládét olvaszd fel, és hűtsd ki, majd keverd az almás masszához a pörkölt dióval együtt. Végül pedig a keményre vert habtejszínt is forgasd hozzá. A tortalapokat kend meg a krémmel. Vigyázz, hogy a tetejére és az oldalára is jusson, majd díszítsd dióbéllel.

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Rakott sonkás makaróni sok sajttal

  Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg makaróni 15 dkg füstölt,...

Close