Elefánt könnycsepp, recept

Elefánt könnycsepp, recept

Könnyű,finom sütemény,nincs vele sok macera.Első tejszínes pudinggal(sokkal finomabb az összhatás),alsó pedig vaníliással készült.

Recept Edótól( Édes otthonunk némi sóval), köszike.

Az Elefánt könnycsepp Hozzávalói:

Piskóta:

  • 6 tojás,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 1 evőkanál kakaó,
  • 3 evőkanál liszt,
  • késhegynyi sütőpor

Krém:

  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor,
  • 7 dl. tej, 5 evőkanál porcukor,
  • 1csomag vaj
  • 2 banán

A piskótához tojássárgákat a cukorral habosra kevertem ,hozzáadtam a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet, és az 1 evőkanál cukorral kemény habbá tojásfehérjéket. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítottam és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöttem Még melegen liszetezett konyharuhára borítottam és feltekertem.

Elefánt könnycsepp
A pudingporokat tejben megfőztem, kihűtöttem, majd hozzákevertem a cukorral habosra kevert vajat. A piskótát megkentem a krémmel, szélére 2 banánt fektettem hosszában visszatekertem.
Porcukorral és csokidarával szórva tálaltam.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
epres Panna cotta
Epres Panna cotta, recept

  Az epres Panna cotta Hozzávalói (8-10 főre): 75 dkg...

Close