Egyszerű olasz tészta recept: Spagetti olívaolajjal, fokhagymával és kakukkfűvel

Egyszerű olasz tészta recept: Spagetti olívaolajjal, fokhagymával és kakukkfűvel

Story Highlights

  • Az olasz konyha egyik nagyszerűsége talán éppen abban rejlik, ahogyan maguk az olaszok az alapanyagaikhoz és az ételeikhez nyúlnak, vagy ahogy beszélnek róluk. Egy más népeknél talán említésre sem méltó, egyszerű olasz tészta recept például az olívaolajos-fokhagymás spagetti (spaghetti olio e aglio), amit én egy kis kakukkfűvel tettem érdekesebbé.

Hozzávalók:

  • 400 g spagetti
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Néhány szál friss, vagy egy teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 dl extra szűz olívaolaj

Egyszeru_olasz_teszta_recept_spagetti_aglio-olivaolaj_fokhagyma_kakukkfu

Ez egy tényleg nagyon egyszerű recept, viszont a felhasznált fűszerek erőteljes ízének köszönhetően – én ide sorolom az extra szűz olívaolajat is – nagyon ízletes. A víz forrásától eltekintve 10 perc alatt az első mozdulattól a tányérra kerülésig kész van, és sokkal jobban melengeti az ember szívét, mint bármilyen feldolgozott, konzerv étel.

Tedd fel főni a tésztát sós vízben. Az olasz tészta főzéséhez itt találsz leírást.
Amíg a tészta fő, vágd apróra a fokhagymát és a kakukkfüvet. Egy nagy serpenyőben melegítsd meg az olajat, de ne legyen forró. Tedd bele a fokhagymát, és párold néhány percig. Ne barnuljon és ne piruljon meg, mert akkor elveszíti a frissességét.
Tényleg egyszerű olasz tészta recept: csak fokhagyma és kakukkfű kell hozzá
Tedd a kakukkfüvet az olajba, és még fél percig párold a leglassabb fokozaton.
Így készül a “szósz”: fokhagyma és kakukkfű olívaolajban
Ha kész a tészta szűrd le, tedd bele a serpenyőbe, amiben a fokhagymás olajat készítetted. Forgasd át, hogy mindenhol érje az olaj, és szintén lassú tűzön hagyd érni az ízeket két percig. Ízlés szerint sózd még, ha szükséges.
Forgasd a kifőtt tésztát az olajba
Kész.

Egyszeru_olasz_teszta_recept_spagetti_olivaolaj_fokhagyma_kakukkfu1

Tálald és fogyaszd egészséggel

Egy igazi olasz családban ez persze csak előétel lenne, de szerintem tökéletes főfogásként is. A mai rohanó világban, amikor az ember hazaér este, vagy ha hétvégén nincs kedve sok időt a konyhában töltenie, meglepően gazdag ízekkel tudja megörvendeztetni ez a rendkívül egyszerű olasz tészta étel. A mennyiséget illetően a 400 g tésztával négy ember nem lakik teljesen jól, ha főételként tálalod, akkor inkább fél kiló tésztát főzz ki és a többi hozzávaló mennyiségét arányosan növeld.

Reszelt parmezánnal megszórva még tökéletesebb, bár az eredeti, egyszerű és olcsó verzióban az nem szerepel. Ezért én is kihagytam az elején a hozzávalók közül, de a képen láthatod, szórtam rá egy keveset. Egy pohár hideg, fűszeres fehérbort javaslok hozzá, és tökéletes vacsora lesz belőle egy kellemes nyári estén!

Jó étvágyat!

 

Szeretnéd a legjobb recepeteket, szeretnél naprakész lenni? : a FaceBookon , itt találsz minket

 Forrás:

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
(málnás) JOGHURT HAB FEHÉRCSOKOLÁDÉS PISKÓTÁN (pirított földimogyoróval)

Bár még eperszezon van, készítsétek el bátran azzal, utána málnával, barackkal, ribizlivel...Ez az a krém ami bármilyen gyümölccsel passzolni fog,...

Close