Egylábosos krumplis Tészta

Egylábosos krumplis Tészta

Story Highlights

  • A krumplis tésztát nem csak hogy különféle régiókban másképp készítik el, de még a neve sem ugyanaz mindenhol. Az "ahány ház, annyi szokás" elvét követve mutatjuk meg mi a saját verziónkat, ami nagyon finom lett, nézzétek csak

Hozzávalók:

  • 20dkg mangalica szalonna
  • 1kg krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg tészta (pl fodroskocka)
  • Fűszerpaprika
  • Só, bors

Az apróra vágott mangalica szalonnát egy lábosban pirítani kezdjük. (Természetesen a recept nem csak mangalicával működik, egy hétköznapi szalonna esetében ugyanakkor valószínűleg kevesebb zsír fog kioldódni, amit ebben az esetben érdemes más zsiradékkal pótolni.) Ha a szalonna lepirult, kiszedjük és félretesszük pihengetni egy tálba, a szalonna zsírján pedig lepirítjuk a hagymát.

egy-labosos-krumplis-teszta

Amint a hagyma megdinsztelődött, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. A burgonyát kis kockákra vágjuk és rádobjuk a hagymás, paprikás alapra. Felvágunk egy egész paradicsomot és egy kápia paprikát és ezeket is a krumpli mellé dobjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel és elkezdjük főzni. Ha már majdnem megfőtt a krumpli, engedünk bele még vizet, hogy ismét ellepje és hozzáöntjük a tésztát (esetünkben fodroskocka). 4-5 perc után hozzákeverjük a szalonnát és készre főzzük az ételt. Szocreál kinézetű koviubival tálaljuk. Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Post source : streetkitchen.blog.hu

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
New Orleans-i Cajun Pasta – Házi Fűszerkeverékkel

Hozzávalók: A fűszerkeverékhez: 2 ek. római kömény 1 ek. szegfűbors...

Close