Egészben sült malaccomb, recept

Egészben sült malaccomb, recept

Az Egészben sült malaccomb Hozzávalói 6 személyre:

  • 1,5 kg-os malaccomb,
  • só, bors,
  • 1-2 szárított csombor ág,
  • 1 fej fokhagyma,
  • 2 teáskanál méz,
  • 1,5-2 dl sör,
  • 1 evőkanál zsír;

a körethez:

  • 1 kg kelbimbó,
  • 1 narancs,
  • 5 dkg vaj,
  • 2-3 evőkanál olívaolaj,
  • 1 kis fej fokhagyma,
  • 1 csípőspaprika,
  • só, bors,
  • késhegynyi szódabikarbóna.

Az Egészben sült malaccomb Elkészítése:

  1. A malaccombot megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd a bőrös részen kívül jól bedörzsöljük sóval meg borssal. 1-2 órára félretesszük. A zsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, a combot előbb a bőrös felén, majd a másikon is, erős tűzön megpirítjuk.
  2. Egy hőálló tálba(legjobb a romai tál vagy más cserépedény) beleöntjük a sütéstől visszamaradt zsírt, beletesszük a csombort és beleszórjuk a megpucolt fokhagymát, majd ráhelyezzük a combot, a bőrével fölfele.
  3. Felöntjük 4-5 dl vízzel, lefedjük és közepes lángon 60 percig pároljuk. Ekkor kifedjük és pirulni hagyjuk, miközben többször lekenjük a mézes sörrel. A körethez a kelbimbót enyhén sós, szódabirkarbónás vízben 10-12 percig főzzük, majd leszűrjük és jénai tálba tesszük. Meglocsoljuk az olajjal meg a narancs levével, megszórjuk durvára őrölt borssal, kevés sóval, szeletekre vágott fokhagymával, ráreszelünk egy fél narancs héját és összeforgatjuk.
  4. Forró sütőben, 200 fokon, 15-20 percig pirítjuk. Ha megvan kivesszük, rátesszük a kis kockákra vágott hideg vajat, rászórjuk az apróra vágott csípőspaprikát és összekavarjuk. Azonnal tálaljuk.

Egészben sült malaccomb

Forrás: aledakonyhaja

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Narancsos mandulás linzer
Narancsos mandulás linzer, recept

A Narancsos mandulás linzer Hozzávalói: 40 dkg liszt, 20 dkg...

Close