Édes Csütörtök – Fahéjas, Mandulás Kuszkusz

Édes Csütörtök – Fahéjas, Mandulás Kuszkusz

Story Highlights

  • Ha pillanatok alatt szeretnél valami finomat az asztalra rakni, é nem szeretnél vele pepecselni sem, akkor ez a Te ételed. Vagyis a Te édességed. Majdnem instant kaja, gyakorlatilag annyira gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 150 g kuszkusz (100g = 77g ch)
  • 200 ml tej vagy rizstej
  • 2 evőkanál cukor (kb 40 g = 4g ch)
  • 1-2  teáskanál fahéj
  • hántolt szeletelt mandula
  • opció: sárgabaracklekvár

Elkészítése:

fahejas-mandulas-kuszkusz

A kuszkuszt a fahéjjal együtt szórjuk egy zárható edénybe. A tejet a cukorral forraljuk fel és öntsük a kuszkuszra. Pont el kell, hogy lepje. Lefedve hagyjuk pihenni  10 percig.  A kuszkusz az összes tejet fel fogja szívni. Jól összekeverjük. A mandulát enyhén megpirítjuk és hozzáadjuk a kuszkuszhoz. Porcukorral meghintve vagy sárgabarack lekvárral táljuk.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Húsmentes Hétfő – Sajtkrémes Zöldségek

Hozzávalók a krémsajthoz: 250 g krémsajt (mascarpone) só, bors 1...

Close