Duplasajtos, sonkával rakott csirkemell

Duplasajtos, sonkával rakott csirkemell

Story Highlights

  • Sonka, csirke és sok-sok sajt: fantasztikus hármas. Egyszerű és gyors főfogás, hétvégére is remek.
  • Az egyik legfinomabb étel, amit csirkemellből készíthetsz. Ízlésed szerint változtathatsz rajta. Ha akarod, a tetejét is befedheted szalonnával. Ezzel a főétellel nem megy el az egész délelőttöd.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg sonka
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 25 dkg trappista sajt
  • 15 dkg bacon
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • 3 dl tejföl

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 1 óra

rakott_csirke-dupla-sajtos-sonka

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, klopfold ki, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. A sajtokat reszeld le, majd keverd őket össze. Egy tálba rakj lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, és mindkettőben forgasd meg jól a csirkét. A szalonnát fektesd egy tűzálló tál aljába, szórj rá egy adag reszelt sajtot, majd rakd rá a csirkemellet, utána a sonkaszeletek jönnek, és ismét a sajt.

A hozzávalókat addig rétegezd, amíg el nem fogynak. Öntsd a tetejére a tejfölt, egyengesd el, majd szórd meg sajttal. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül egy óra alatt süsd készre. Akkor az igazi, ha a teteje szép piros.

Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Egyszerű cukkinis – paradicsomos tészta

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg tészta 25 dkg gomba 2...

Close