Dobozban sült Camembert – Fokhagymás kenyérrel

Dobozban sült Camembert – Fokhagymás kenyérrel

Story Highlights

  • Ehhez a kajához a szükséges hozzávalókat akkor is meg szoktátok venni, ha csak simán camembert sajtot akartok falatozgatni friss kenyérrel és egy kis borral. Na de akkor már miért ne csinálnátok belőle villámgyorsan egy olyan lakomát, amit utána még sokáig fogtok emlegetni?

A Dobozban sült Camembert Hozzávalói 2-3 fő részére:

  • 1 db fadobozos (!) camembert sajt
  • 1 ág friss rozmaring
  • 2-3 ág friss kakukkfű
  • Frissen őrölt tarka-, vagy feketebors
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 rusztikus bagett vagy paillasse kenyér
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet szárított oregánó
  • 1 mokkáskanál cayenne bors
  • 10 dkg jófajta szeletelt sonka

Dobozban sült Camembert

A camembert belső csomagolását eltávolítjuk, visszatesszük a fadobozba és a tetejét 5-6 helyen egy kés hegyével megszurkáljuk. Az így képzett kis nyílásokba betűzdeljük a rozmaring és kakukkfű feldarabolt ágait, meghintjük frissen őrölt borssal, majd a sajt tetejére ráöntjük a fehérbort.
A sajtot félretesszük és megdolgozzuk a kenyeret: kb. másfél centi távolságban bevagdossuk úgy, hogy az alját nem vágjuk át teljesen. Pár gerezd fokhagymát egy aprítógépben összezúzunk és alaposan kikeverjük két evőkanálnyi puha vajjal, a szárított oregánóval, kevés sóval és borssal.

Az így kapott fűszervajat belekenjük a kenyér bevagdosott zsebeibe, hogy mindenhova jusson. Ha ez megvan, minden zsebbe beletuszkolunk egy szelet sonkát is, majd az egész bagettet meglocsoljuk olívaolajjal. Bevágjuk a sütőbe az előkészített camembert-rel együtt és 180 fokon addig sütjük, míg a kenyér jól megpirul, a sajt pedig teljesen folyékonnyá válik belül. Azonnal befaljuk az egészet.

 

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Mennyei szuvidolt csülök, recept

A szuvidolt csülök Hozzávalói:   1 kisebb kicsontozott sertés vagy...

Close