Desszert – Barack, mozzarella, rozmaring

Desszert – Barack, mozzarella, rozmaring

Story Highlights

  • Nem vagyunk egy tipikus halfogyasztó népség, de lássuk be: a legtöbb háztartásban nem hiányozhat egy klasszikus halászlé az ünnepi asztalról.

 

Hozzávalók

  • 2 db bivalymozzarella, fél cm-es szeletre vágva
  • 50 ml olívaolaj
  • 2 ek rozmaringlevél
  • só, bors
  • 8 sárgabarack, kimagozva, vékony gerezdre vágva
  • 2 kezeletlen citrom héja blansírozva
  • citromolaj

Az olívaolajat kis lábosban felhevítjük, hozzáadjuk a rozmaringot, így hagyjuk kihűlni. Leszűrjük, majd bedörzsöljük vele a tálba terített mozzarellát, és 2-3 órát hagyjuk marinálódni. (A szűrőn fennmaradt rozmaringlevelet félretesszük.)

sargabarack-mozzarella_rozmaring-desszert

Tálaláskor pohárba tesszük a sajtot, sózzuk-borsozzuk, majd erre rétegezzük a barackgerezdeket. Meghintjük rozmaringgal (ezt vághatjuk finomra is), és leöntjük citromolajjal.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: gaultmillau.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Bazsalikomos cukkinis tészta

  Az elkészült tésztát (különösen alkalmas e célra a friss...

Close