Csupa csoki süti recept

Csupa csoki süti recept

Story Highlights

  • Ezen a szimpla néven futott nálunk ez a sütemény, ami szinte minden nagyobb vendégség vagy ünnep kötelező aprósütije volt.

 

Hozzávalók 15  szeletre:

A tésztához

  • 2 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 6 dl porcukor
  • 2 dl étolaj
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor – holland
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 6 dl búzaliszt (BL55)
  • 6 dl joghurt – natúr
  • A bevonathoz
  • 15 dkg étcsokoládé (45-59%-os)
  • 5 evőkanál 1,5%-os tej
  • 5 csapott evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg vaj

TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
60 perc

csupa-csoki-suti
Ebéd után körbejártam, kínálgattam az irodában a kollégákat, kb. 5 perc alatt el is fogyott mind és szinte mindenki kérte, hogy küldjem át a receptet. Abszolút siker!! (Másnapra egy másik kolléganőm is megsütötte:))
Elkészítés
1 Előmelegítjük a sütőt 200 C-ra.
2Egy nagy tálban a tojást elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a joghurtot.
3 Egy közepes méretű (kb. 20*30 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe (persze lehet kerek tortaformában is sütni) öntjük, majd a sütőben tűpróbáig sütjük.
4 Amíg a torta sül, elkészítjük a csokimázat. Egy kis lábasban a csokit a tejjel és a cukorral elkeverjük, kis láng felett felolvasztjuk, majd miután a csoki felolvadt, levesszük a tűzről és a vajat folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk a hűlő, de még meleg csokiban.
5 A tortát, ha megsült (arra vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon) benne hagyjuk a tepsiben, megszurkáljuk villával és amíg még meleg, ráöntjük a szintén meleg csokimázt, majd villával jól megszurkáljuk. Így a kis lyukakon keresztül a csoki beszivárog a tésztába, az jól megszívja magát és még másnap is nagyon puha lesz a tészta tőle. (Ottó a receptjében eredetileg úgy írta “a tésztát nem kímélve jó alaposan megszurkáljuk a tésztát, hogy jól átjárja a csokimáz” :)) Legközelebb én biztos bátrabb leszek, megdöfködöm rendesen a piskótát. 🙂
6 Ha már a csokimáz is megdermedt a tetején, akkor szeleteljük csak fel kockákra. Érdekes, mert soknak tűnhet a cukor mennyisége a tésztában, viszont csokimázzal a tetején egyáltalán nem édes a tészta.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: aprosef.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
CSÍPŐS CSIRKELEVES

  Lassan húsz éve, a barátnőm bekerült egy osztrák parasztcsaládba,...

Close