Csorba gombás húsgombóccal

Csorba gombás húsgombóccal

Hozzávalók :

  • 20 dkg sertés darált hús
  • 2 evőkanál dinsztelt szegfűgomba(olajban,hagymán fonnyasztott)
  • 20 dkg zöld bab
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 3-4 krumpli
  • zöld lestyán,petrezselyemzöld, zeller zöld
  • 2 db. paradicsom
  • 1 db.paprika
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só,bors,kis darab csípős paprika,5-6 szelet szárított vargánya
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tojás
  • 3-4 ek.korpacibere(aki nem szereti kimaradhat)

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk), majd rátesszük a kelkáposztát , paprikát, megsózzuk, kicsit megforgatjuk, majd vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot. Fűszerezzük sóval, borssal, vargányával, beletesszük a felkockázott paradicsomot, adunk hozzá bőven lestyánt, zeller zöldet. Alacsony fokozaton elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, és belereszeljük a fokhagymát. A  dinsztelt gombát felaprítjuk és belekeverjük a masszába, majd jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rajuk.  Amikor jól felforrt a levesünk hozzáadjuk. Legvégén kerül bele a felkockázott krumpli és készre főzzük a levesünket ,beletesszük a korpaciberét. Megszórjuk petrezselyem zölddel.

Jó étvágyat!

Forrás: blog.keva.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Egytál Spagetti

Hozzávalók: fél csomag spagetti 5-6 érett paradicsom 1 fej hagyma...

Close