Csomboros tökfőzelék tojással

Csomboros tökfőzelék tojással

 

HOZZÁVALÓK 3 fő

  • 60 dkg zsenge tök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 cs friss kapor
  • 2 szál csombor
  • 4 db tojás
  • 1 kanál ecet
  • Fűszerpaprika
  • Kristálycukor
  • 15-30 perc

60 deka zsenge tököt lereszelünk, besózzuk, és állni hagyjuk. 1 fej vöröshagymát kevés olajon 2 gerezd zúzott fokhagymával lepirítunk. Megszórjuk fűszerpaprikával és fölengedjük kevés vízzel. Ezután hozzáadjuk a kinyomkodott tököt. Sózzuk, és egy kis kanál kristálycukrot adunk hozzá.

csomboros_tokfozelek

Belevágunk 2 szál friss csombort. Kb. 10-15 perc alatt majdnem készre főzzük. Ekkor adunk hozzá pár csepp ételecetet. Majd 2 deciliter tejfölből és 3 deka lisztből tejfölös habarást készítünk, amellyel besűrítjük a főzeléket.

Tálaláskor frissen sütött tükörtojást rakunk a tetejére.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprika.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Ízletes szűzérmék sok hagymával és sonkával

  Ha a hétvégi főfogást nem akarod túlbonyolítani, ám ízletes...

Close