Csokoládés kísértés

Csokoládés kísértés

Remek süti, nagyon sok csokoládéval!

Hozzávalók:
a tésztához:

4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál barna cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
8 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:

6 dl habtejszín
15 dkg étcsokoládé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi vaj
5 dkg keserű csokoládé
5 dkg apróra tört dió
Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Közben a csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk, belekeverjük a vajat, majd a kakaóport és kihűtjük, hozzáadjuk a tojássárgájához és a lisztet, sütőport is belekeverjük. Majd hozzáadjuk a tojáshabot is és kivajazott tortaformában 30 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A habot felverjük. Az étcsokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött felolvasszuk, belekeverjük a kakaóport és mikor kihűlt hozzáadjuk a habhoz. A keserű csokoládét apróra törjük és belekeverjük. Mikor a piskóta megsült kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel, majd rászórjuk a diót. A sütemény tetejét is bevonjuk a krémmel és hűtőbe tesszük legalább 30 percre, majd szeleteljük.

Forrás: ketkes.com

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Sertésoldalas csípős-édes mártással lakkozva

Sertésoldalas csípős-édes mártással lakkozva (8-10 személyre) Hús 6 kg sertés...

Close