Csokoládéból sosem elég – csokis sütike recept

Csokoládéból sosem elég – csokis sütike recept

Story Highlights

  • Ez egy extrán csokoládés édesség. Pitetésztát készítettem és brownie-val töltöttem meg.

 

Aki csokirajongó, annak nagyon fog ízleni. Arról most nem írnék, hogy az étcsokoládé milyen jó hatással van a szervezetünkre, de persze csak kis mennyiségben. Ezt a desszertet egy finom egyszerű vacsora, vagy ebéd után ajánlom, akkor nem kell sietni, hanem ki lehet élvezni minden egyes csokoládés falatot.

A piterecept a szokásos piterecept. Sokfélét néztem a neten, végül maradtam a Stahl Judit félénél, bár ez ír tojást, az összes többi nem, de nekem bevált. Most került még bele cukrozatlan kakaópor, mert mindenképpen kakaós pitét szerettem volna.

A csokis sütike Hozzávalói: (6 kis pite lesz belőle, vagy egy nagy)

  • 200 gramm finomliszt
  • 50 gramm porcukor
  • 100 gramm vaj
  • 1 tojássárgája
  • 3-4 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Hozzávalók a brownie-krémhez:

  • 2 tojás
  • 100 gramm 70%-os étcsokoládé
  • 100 gramm vaj
  • 150 gramm cukor

csokis sütike

1. A lisztet összekeverem a porcukorral, hozzáreszeltem nagy lyukú sajtreszelőn a hideg vajat, ezt az ujjaink között morzsaszerű keverékké alakítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet és néhány gyors mozdulattal összegyúrjuk, majd folpack-ba csomagolva a hűtőbe rakjuk legalább  fél órára, de egy éjszaka sem árt meg neki. Sőt, ha sok tésztát csináltunk, akkor lefagyasztva is el tudjuk tenni későbbre.

2. Közben a vízgőz fölött összeolvasztom a csokoládét a vajjal. Egy másik keverőtálban a tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a langyos olvasztott vajas csokoládét.

3. A pitetésztát lisztezett deszkán kinyújtom és kivajazott, kilisztezett formába teszem. Én hat kis pitét csináltam. A kinyújtott tészta vastagsága kb 0,5 cm volt. A formába belenyomkodtam, a felesleget levágtam a széléről. Majd villával megszurkáltam mindegyiket, és egy sütőpapírral beborítottam, majd babot szórtam a tetejére. Ez azért fontos, hogy ne emelkedjen fel a tészta, hanem ilyen kis kosárka maradjon. Előmelegített sütőben sütöttem 7 percig 180 fokon, majd kiszedtem, levettem a sütőpapírral együtt a babot a formákról és belekanalaztam a brownie krémet. Visszaraktam a sütőbe, további 8-10 percig sütöttem. Nem szabad túlsütni, az a jó, ha még krémes a közepe.

4. A tetejét oreo keksszel, eperrel és porcukorral díszítettük. Elkél a díszítés, mert egyrészt gusztusosabb lesz a pite, másrészt brownie-szerű a teteje, tehát ilyen berepedezett csokoládés.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Mákos guba másképp, recept

Volt még egy adag vaníliakrém, mert dupla adag készült Andi...

Close