Csokis-túrós palacsinta puncsmártással, recept

Csokis-túrós palacsinta puncsmártással, recept

A Csokis-túrós palacsinta puncsmártással Hozzávalói:

12 db palacsinta

A töltelékhez:

  • 0,5 kg túró
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • ízlés szerint porcukor
  • pici só
  • 1-2 kanál tejföl (ha nagyon száraz a túró)
  • 6 dkg csokoládé
  • 1 dl tejszín (vagy Hulala, esetleg egyéb márkájú cukrászhab)

A puncsmártáshoz:

  • 7 dl tej
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • ízlés szerint cukor

A túrót egy keverőtálba teszem, hozzáadom a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat (én a hűtőben tartok cukorral összekevert citromhéj-reszeléket, mert finomabb és intenzívebb, mint a friss, és praktikus is, mert egyszer kell vele vesződni), ízlés szerint porcukrot, és mindenképpen egy pici sót, mert jobban kihozza az édes ízt. Mixelő rúddal krémesre keverem. A lereszelt csokoládét is belekeverem, majd a felvert tejszínhabot is beleforgatom. Ezzel a masszával megtöltöm a palacsintákat úgy, hogy először a két oldalán felhajtom, majd feltekerem.

Csokis-túrós palacsinta puncsmártással

A puncsmártást csak egyszerűen úgy készítem, mint a pudingot, csak több tejjel, hogy mártás állagú legyen.

A palacsintához langyosan kínálom a szószt.

Forrás: aliza

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Fűszeres tarja zöldséges-sajtos burgonyapürével
Fűszeres tarja zöldséges-sajtos burgonyapürével, recept

A Fűszeres tarja zöldséges-sajtos burgonyapürével Hozzávalói: 6 szelet tarja 6...

Close