Csokis-habos pite puncskrémmel, recept

Csokis-habos pite puncskrémmel, recept

A Csokis-habos pite puncskrémmel Hozzávalói:

Barna tészta:

  • 4 tojás sárgája
  • 12,5 dkg Ráma margarin
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 kk. sütőpor
  • 4 ek. tej
  • 2 púpos evőkanál holland kakaópor

Csokis-habos pite puncskrémmel

Habréteg:

  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 5-6 dkg reszelt étcsoki

Krém:

  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 4-5 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 15 dkg Ráma vagy vaj
  • 2 dl Hulala (vagy tejszín + habfixáló)
  • piros ételszínező
  • rum aroma

A lisztet elvegyítem a kakaóporral és a sütőporral. A puha margarint a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojások sárgáját, a tejet, és a kakaós lisztet. Krémes állagúvá keverem és egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe kenem. A tojások fehérjét habbá verem a cukorral, majd a reszelt csokit beleforgatom. Ezt a habot a nyers csokis tésztára kenem és 160 °C-os sütőben megsütöm. Figyelni kell, hogy ne legyen sötétebb, mint amilyen a képen! Míg sül, elkészítem a krémet. A tejet felteszem forrni. Egy kevés tejben elkeverem a pudingport, és a felforrt tejhez öntve sűrűre főzöm. Ízesítem rum aromával, és pár csepp piros ételfestékkel még rózsaszínűbbre színezem, hogy gusztusosabb legyen. Kevergetve kézmelegre hűtöm, puha Rámát keverek hozzá, és teljesen kihűtöm. Felverem habbá a 2 dl Hulalát (vagy a tejszínhabot, amihez Habfixet keverek), és a kihűlt krémmel összeforgatom.

A közben kihűlt tésztát függőlegesen kettévágom. Az egyik felére rákenem a krémet, ráteszem a másik lapot, és lehűtöm. Ha lehet ne nagyon tegyünk rá szorosan folpackot, ha a hűtőbe tesszük, hogy a teteje ne nedvesedjen át!

Csokis-habos pite puncskrémmel

Forrás: aliza

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Eredeti csokis MARLENKA
Eredeti csokis MARLENKA, recept

Az Eredeti csokis MARLENKA Hozzávalói: 2 evőkanál méz 2 evőkanál...

Close