Csokipudingos gofri (lisztérzékenyeknek is)

Csokipudingos gofri (lisztérzékenyeknek is)

Story Highlights

  • Ha így készíted, a gofri biztosan sikert arat, és villámgyorsan elfogy.
  • Újabb bizonyíték arra, hogy a gluténmentes édességekért is lehet rajongani. A puha gofri csokival leöntve igazi kényeztető desszert, és a lisztérzékenyek is bármennyit ehetnek belőle. Michl Júlia receptjét feltétlenül próbáld ki!

 A Csokipudingos gofri Hozzávalói 4 személyre:

  • 25 dkg gluténmentes liszt vagy kukoricaliszt
  • 12 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál kristálycukor

Pudinghoz

  • 4 dl tej
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 1 zacskó gluténmentes pudingpor

Csokipudingos gofri
Elkészítés 10 perc, sütés: 15 perc

A Csokipudingos gofri Elkészítése:

  1. A tojásokat válaszd szét. A sárgákat keverd össze az olvasztott margarinnal, a cukorral és a tejjel. Add hozzá a lisztet. Elő a robotgéppel, és pár perc alatt keverd össze a tésztát, hogy csomómentes legyen.
  2. Verd fel a tojáshabot, majd laza mozdulatokkal dolgozd a lisztes masszához. Már sütheted is a gofrisütőben!
  3. A csokis krémhez a pudingport keverd össze a cukorral, majd mehet hozzá a 4 deci tej is. Alacsony lángon addig keverd, míg elég sűrű nem lesz. Ha kész, öntsd le vele a gofrit.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Kiadós ebéd vagy vacsora – Duplasajtos rakott spagetti

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg spagetti 50 dkg darált hús...

Close