A csodálatos profiterol – recept

A csodálatos profiterol – recept

Story Highlights

  • Nem vagyunk egy tipikus halfogyasztó népség, de lássuk be: a legtöbb háztartásban nem hiányozhat egy klasszikus halászlé az ünnepi asztalról.

A profiterol az egyik legfinomabb olasz desszert, de kevesen merik otthon elkészíteni. Pedig valójában egyáltalán nem bonyolult, viszont isteni finom: főleg ha egy mascarponés-nutellás krémmel van megtöltve… Nézzétek a videót és próbáljátok ki a receptet ti is!

 

A tésztához:

  • 12,5 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl víz
  • 5 ek vaj
  • 1 tk cukor
  • 1/2 tk só
  • 4 tojás

profiterol

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 nagy ek Nutella
  • A bevonathoz:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek porcukor
  • 2 dl hideg habtejszín

A sütőt 200 fokra előmelegítjük
A tejet, vizet, vajat, cukrot és sót közepes lábosba tesszük. Felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és közepesen magas láng felett folyamatosan kevergetjük, amíg elválik a lábos oldalától és vékony filmréteggel vonja be – kb. 2-3 perc.
Áttesszük a tésztát robotgépbe, kicsit lehűtjük és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Nyomózsákba  tesszük és egy sütőpapírral leterített sütőlapra kis halmokat  nyomunk a tésztából. A gömbök csúcsát nedves kézzel visszanyomjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük. 15 perc sütés után a sütőt visszavesszük 160 fokosra és további 20 percig szikkasztjuk a tésztát. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

profiterol

A krémhez a mascarponét simára keverjük a Nutellával és nyomózsákba töltjük. Megtöltjük vele a profiterol golyókat és egy tálra rendezzük őket.
A bevonathoz  a mascarponét kikeverjük a tojássárgájával és a porcukorral. A tejszínből lágy habot verünk és összeforgatjuk a mascarponés krémmel. A töltött tésztagolyókat bevonjuk vele és akár egész éjszakára behűtjük. Vagy azonnal is fogyaszthatjuk, ha nem bírjuk ki.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Citromos sütemény
Raymond Blanc féle – Citromos sütemény

A Citromos sütemény hozzávalói: 5 bio vagy szabad tartásból származó tojás 300g...

Close