2020. október 23.

Select your Top Menu from wp menus
Csirkesaláta házi Croutonnal – Vinaigrettel

Csirkesaláta házi Croutonnal – Vinaigrettel

Story Highlights

  • A bolti salátakeverék nem ördögtől való dolog (ellentétben a burgerrel, de hát ahhoz kell a pokol tüze, ez van!), minimális munkával jól felturbózhatjátok és kész is egy gyors, finom, egészséges hétköznapi vacsora. 
  • Nem kell megijedni, azért lesz benne hús és szénhidrát is, szóval nyugi! 

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • a páchoz: olívaolaj és friss fűszernövények: néhány ág kakukkfű, egy marék bazsalikom levél, 1-1 ág rozmaring
  • és tárkony, 2 mentalevél, kevés citrom leve, só, bors 
  • a krutonhoz: 1 ciabatta, vagy bagett, egy darabka vaj, 1 ág rozmaring, 2 gerezd fokhagyma
  • fél piros kaliforniai paprika
  • fél csomag zöldspárga
  • a vinaigrettehez: olívaolaj, fehér balzsamecet, 1 tk dijoni mustár, só, bors
  • 1 csomag salátakeverék
  • néhány szem koktélparadicsom
  • díszítésnek: parmezán forgácsok, bazsalikomlevél

A csirkemellet két szeletre vágjuk és bepácoljuk: ehhez egy nagyobb tálba olívaolajat öntünk és belekeverjük a leszárazott, apróra vágott zöld fűszereket, belefacsarunk egy kis citromot, sózzuk, borsozzuk, és a csirkemelleket ebben a zöld fűszeres olajban hagyjuk állni egy picit (vagy sokat, kinek mennyi ideje van).

csirke-salata-hazi-croutonnal

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, beledobunk két gerezd fokhagymát és egy ág rozmaringot, hogy megízesítsék a vajat, és a kockákra vágott kenyérfélét aranybarnára pirítjuk benne, az elkészült croutont tálra szedjük, a rozmaringot és a fokhagymákat kidobjuk belőle.

A grillezett zöldségekhez vékony csíkokra vágjuk a kaliforniai paprikát, a zöld spárgák végét letördeljük, majd a serpenyőben egy kis olívaolajon körbepirítjuk őket, éppen csak veszítsék el a nyersességüket, nem kell teljesen megpuhulniuk.

A saláta öntetét egy klasszikus vinaigrette mártás adja: egy kisebb befőttes üvegben 3:1 arányban olívaolajat és fehér balzsamecetet összekeverünk egy tk. mustárral, majd sózzuk, borsozzuk és jól összerázzuk (a kupakot előtte nem árt rátekerni az üvegre!).

A bepácolt csirkemellet forró serpenyőben hirtelen kisütjük, majd némi pihentetés után felcsíkozzuk őket.

A saláta összeállítása:

a salátakeveréket egy nagy tálba öntjük, mehet rá a grillezett zöldség, a vajban pirított fokhagymás kruton és a csíkozott csirkemell. Rádobunk néhány szem felezett koktélparadicsomot is, majd nyakon öntjük a vinaigrette mártással. Jól összeforgatjuk. Parmezán forgácsokkal és bazsalikom levelekkel díszítve tálaljuk. 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Post source : http://streetkitchen.blog.hu/

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Édes Csütörtök – Fahéjas, Mandulás Kuszkusz

Hozzávalók 2-3 főre: 150 g kuszkusz (100g = 77g ch) 200 ml tej vagy rizstej 2 evőkanál cukor (kb 40...

Close