Csirkés, duplasajtos rakott tészta, recept

Csirkés, duplasajtos rakott tészta, recept

Csirkés, duplasajtos rakott tészta, amely gyorsan összedobható, és nagyon finom
A csirkés, sajtos tésztát akár maradék húsból is elkészítheted.

Ha szívesen ennél tésztát, de unod a jól megszokott ízeket, akkor jól jön ez a recept. Egyszerű, mégis fantasztikus, ráadásul hosszú időre eltelít. A legjobb, ha valamilyen csőtésztát használsz hozzá.

A csirkés-sajtos rakott tésztát színesítheted még paradicsommal, paprikával, de akár brokkolival is. A krémes szósz és a tetején lévő nyúlós sajt tovább fokozza az élvezetet.

A Csirkés, duplasajtos rakott tészta Hozzávalói:

  • 40 dkg filézett csirkemell
  • 40 dkg tészta
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors

Elkészítés ideje: 40 perc

A Csirkés, duplasajtos rakott tészta elkészítése:

  1. A csirkemellet mosd meg, töröld szárazra, és vágd csíkokra vagy kisebb darabokra. Hevíts olajat, dobd rá az aprított  vöröshagymát. Ha megpirul, mehet rá a hús, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd, és tégy hozzá fél deci vizet, majd lefedve párold körülbelül tíz percig. Öntsd rá a tejszínt, és szórd meg a kétféle reszelt sajt felével. Kevergesd addig, amíg a sajtok el nem olvadnak teljesen, majd húzd le a tűzről.
  2. A tésztát bő, forró vízben főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Ha kész, öblítsd át hideg vízzel. Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és  rendezd el benne a tésztát. Öntsd rá a tejszínes húst, és sózd, borsozd ízlés szerint. Szórd meg a tetejét a maradék sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Ha a sajt elkezd pirulni, kiveheted a sütőből.

Csirkés, duplasajtos rakott tészta

forrás: Femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Zöldséges quiche eredeti párizsi recept szerint
Zöldséges quiche eredeti párizsi recept szerint

Zöldséges quiche párizsi recept szerint - Az egyik legfinomabb francia...

Close