Csirkés alagút, recept

Csirkés alagút, recept

A Csirkés alagút Hozzávalói:

  • 3 nagyobb csirkemell filé
  • 300-400 g szeletelt bacon
  • 3 evőkanál liszt
  • 200 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  •  300-400 g reszelt trappista sajt
  • bors

A csirkemellet kockára vágom, sózom és borsozom. A tejfölt összekeverem a tojásokkal, a sóval , a borssal, a petrezselyemmel és a liszttel. Hozzáadom a reszelt sajt kb. harmadát, és a hússal összeforgatom. Két őzgerincformát baconszeletekkel kibélelek úgy, hogy kilógjon a szélén annyi, hogy a tetejére ráhajthassam. Az aljára reszelt sajtot szórok, majd beleöntöm a csirkés masszát. Tetejére szórom a maradék sajtot, és ráhajtogatom a kilógó szalonnaszeleteket.

Csirkés alagút
Egy tepsibe helyezem a formákat, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöm. Ekkor sütőpapírt helyezek a tepsibe, és óvatosan ráfordítom a csirkés rudat. (Ha a csirke sok levet enged, azt előtte leöntöm róla.) Addig sütöm még, amíg a másik fele is szép pirosra sül.

Megjegyzés: én kimondottan hidegtálra készítettem, így megvártam, míg teljesen kihűl, mert nagyon szépen lehet szeletelni. Nagyon sok lesz belőle és nagyon finom.

Csirkés alagút

Forrás: aliza

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Duplacsokis vaníliás muffin
Duplacsokis vaníliás muffin, recept

A Duplacsokis vaníliás muffin Hozzávalói: A vaníliás tésztához: 2 tojás...

Close